sardientjes

kat0
Ik dacht al bijna een jaar lang dat ik de laatste buitenkat had gevangen en er geen zwervers meer op ons terrein woonden.
Nog wel een verdwaalde gevangen, maar die telt niet 🙂
Het viel me opeens op dat er een zwartwitte kat tegen de schutting aanzat, elke dag. Kwam nauwelijks van zijn plekje af, zat daar maar de hele dag. Rondvraag bij de buren leerde dat dit een zwerver was die er al jaren woont! Ik had hem wel gezien, maar hij zag er goed uit en kwam nooit bij mijn groep eten. Nu was het een heel ander verhaal, het beestje was mager en niet erg alert. Weer aan Dierenthuis gevraagd of ik hem mocht brengen? Ja dat mocht. Het was een kwestie van alleen vangen.
kat1
Dat vangen bleek nog niet zo eenvoudig. Beestje weigerde de kooi in te lopen, hoeveel lekkers ik er ook indeed. Geduld is niet mijn sterkste kant en de vorige katten lieten zich allemaal makkelijk vangen maar deze niet. Poezebeest wist wel dat ik het vrouwke van de lekkere hapjes was maar in de val lopen, ho maar.
Dagen werden weken maar EINDELIJK liet hij zich vangen met sardientjes. Ik had de hele kooi van binnen ingesmeerd en dat was de truc. Meteen door naar Dierenthuis waar hij meteen een groot onderzoek van de dierenarts kreeg. Geen FIV of leucose, wel een slecht gebit waar hij meteen voor werd behandeld. Het is een gecastreerde kater, zonder chip. Nu wel gelukkig met een gouden mand in Almere waar hij de rest van zijn leven goed verzorgd woont.
kat2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *