dierenthuis in nood

Mosa
Als donateur van Stichting Dierenthuis ontvang ik de digitale nieuwsbrief. Die bracht helaas geen goed nieuws, alleen maar een alarmerend bericht.
Lieve dierenvrienden, HELP DIERENTHUIS!! Laat deze lieve dieren en hun verzorgers niet in de steek omdat een azijnpiszeikende buurman van Dierenthuis het voor elkaar heeft gekregen dat Dierenthuis in Aarle Rixtel moet sluiten op 1 oktober 2010. SLUITEN, je leest het goed. Waar de dieren heen moeten is een raadsel, wat hem betreft mogen ze allemaal dood.
Lees hieronder in de nieuwsbrief wat je kan doen om Dierenthuis te helpen. Het gedwongen vertrek gaat heel veel geld kosten, iedere donatie is meegenomen. Maar ook de politiek aanschrijven en zoveel mogelijk digitale herrie maken helpt.

Nieuwsbrief Dierenthuis mei 2010
LAAT DE DIEREN NIET STRANDEN IN HET ZICHT VAN DE HAVEN!
Lieve Donateurs en alle anderen die het goed met onze dieren en ons voorhebben.
Het wordt moeilijk om deze tekst te schrijven, want het gaat slecht. De buren hebben nu, via hun advocaat, aangekondigd voor de Stichting Dierenthuis het faillissement aan te zullen vragen indien de dieren van de stichting op 1 oktober nog in het huidige pand aanwezig zijn en de dwangsom niet betaald kan worden.

Het heeft weinig zin om verder woorden te besteden aan die buren. Nòg een rechtszaak in hoger beroep is ook geen reële optie meer. Onze energie kunnen we beter gebruiken voor het enige wat we nog wel kunnen en ook moeten doen om de dieren te redden. Met ons allen het (bijna)onmogelijke toch voor elkaar krijgen. Voor 1 oktober alle bewonertjes uit het huidige pand verhuisd hebben naar het ons toegewezen terrein in Almere.

Weliswaar komen we eerst in een noodbehuizing,maar het is niet anders. Het wordt een race tegen de klok. De vergunningsaanvragen liggen klaar bij de gemeente Almere en er is al bevestigd dat het in orde is. De uiteindelijke vergunningen zullen pas midden 2011 afgegeven kunnen worden. Dat zou geen probleem zijn geweest wanneer we de hele verhuizing normaal uit hadden kunnen voeren, met een afronddatum in het najaar van 2011. Maar die tijd krijgen we dus niet.

Almere is ons tot op heden goed gezind geweest en heeft laten zien een moderne gemeente te zijn waarin ook hulpbehoevende dieren een eigen plaats krijgen. We zullen echter nog meer van ze moeten vragen, vanwege de uitzonderlijke omstandigheden waarin we met onze dieren nu verkeren en wel: “Vriendelijk aandringen op de nodige spoed met betrekking tot de afwikkeling van onze aanvragen”.
Alleen zo kunnen we de evacuatie, want zo mag u het onder de huidige omstandigheden noemen, van de dieren op tijd uitvoeren en daarmee hun leven én dat van de Stichting zeker stellen. Als dat niet lukt is alles voor niets geweest, we moeten er niet aan denken!!

Wij: Het bestuur, de beheerders en alle vrijwilligers van Dierenthuis doen natuurlijk wat we kunnen. Afgelopen woensdag 19 mei is de nieuwe gemeenteraad van Almere geïnstalleerd, en natuurlijk zijn we inmiddels al weer met Almere in gesprek gegaan. Bovenstaande tekst geeft duidelijk aan dat het er in de komende maanden echt op aan gaat komen.

Mogen we u, onze donateurs en andere sympathisanten, daarom met klem vragen ons juist nu niet in de steek te laten en vooral donateur te blijven? Door middel van het sturen van een mail aan de gemeente Almere (en dan met name de Wethoudster: Mw. B. Steunenberg/CDA) waarin u o.a. aangeeft Dierenthuis een warm hart toe te dragen, kunt u meehelpen om de vergunningen op tijd rond te krijgen.
We moeten dit samen kunnen! Dierenthuis is nodig in Nederland.
Namens Anton en Kees en al hun mededieren alvast enorm bedankt.

TEAM DIERENTHUIS NAAR ALMERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *